Abstract indienen DEM vanaf nu mogelijk!

1 november 2019
Abstract indienen DEM vanaf nu mogelijk!

Op donderdag 23 en vrijdag 24 januari 2020 vindt voor de 10e keer de Dutch Endocrine Meeting (DEM) plaats. Op deze bijeenkomst komen alle facetten van de basale-preklinische en klinische endocrinologie aan bod. Uw eigen inbreng voor de Dutch Endocrine Meeting is ook dit jaar zeer welkom. Abstract indiening is mogelijk tot en met 1 december 2019 via de website.

Het abstract moet in het Engels zijn en mag een maximum lengte hebben van 2100 karakters (inclusief spaties). Het abstract kan ingediend worden in één van de volgende categorieën:
1. basic science
2. clinical case report
3. clinical science
4. translational science

Verder kan het abstract ingediend worden voor één van de volgende acht subjects:
1. adrenal
2. calcium and bone
3. diabetes and obesity
4. growth and development
5. pituitary
6. reproductive system
7. thyroid
8. ped endo
9. other

De NVE heeft het voornemen om het onderzoek in Nederland met een breed publiek te delen. Daarom zal de NVE contact opnemen met de media en hen uitnodigen te berichten over de Dutch Endocrine Meeting. Om de media te informeren over de onderzoeken die tijdens de DEM besproken worden, willen wij u vragen om uw onderzoek in een aantal zinnen samen te vatten (4-5 regels, bij voorkeur in het Nederlands) en dit mee te sturen wanneer u uw abstract indient via de congreswebsite. Wij zullen deze samenvattingen ook op de NVE-website plaatsen, dus houdt u er alstublieft rekening mee dat deze begrijpelijk moeten zijn voor het algemene publiek. Indien er vanuit de media interesse wordt getoond (voor een interview, een artikel in een tijdschrift of krant, of voor radio of televisie) zullen wij uiteraard contact met u opnemen. Het is niet verplicht om een samenvatting mee te sturen wanneer u een abstract indient.