Webinar hypofyseaandoeningen en seksualiteit

15 oktober 2020

Ter gelegenheid van de Wereld Acromegaliedag - zondag 1 november 2020

Webinar hypofyseaandoeningen en seksualiteit

Op zondag 1 november aanstaande organiseert De Nederlandse Hypofyse Stichting, ter gelegenheid van de Wereld Acromegaliedag, een webinar over hypofyseaandoeningen en seksualiteit en intimiteit. Bij veel patiënten is er schroom om dit onderwerp in de spreekkamer aan te snijden. Op internet is er ook nog weinig informatie over hypofyseaandoeningen en seksualiteit te vinden. Daarom leek het ons belangrijk dit onderwerp tijdens een webinar aan de orde te laten komen.

Sprekers
De webinar start om 13.30 uur en eindigt om 15.15 uur. Twee stellen vertellen in een tweetal video’s over de obstakels die ze met betrekking tot hun intieme leven tegenkwamen toen een van de twee een hypofyseaandoening kreeg. Daarnaast zijn er bijdragen van endocrinoloog Prof. Dr. Nienke Biermasz en van uroloog Dr. Henk Elzevier en tevens voorzitter van de stichting Sick and Sex. Het volledige programma kunt u vinden in de flyer (.pdf).

Meedoen is simpel
Belangrijk is te vermelden dat het meedoen aan het webinar vrij eenvoudig is. Je kunt je aanmelden via de website van de Nederlandse Hypofyse Stichting www.hypofyse.nl of via christiene.groeneveld@hypofyse.nl. Je hoeft geen lid van de Nederlandse Hypofyse Stichting te zijn om te kunnen deelnemen. Vervolgens ontvang je in de week voorafgaande aan het webinar een link naar het webinar. Het is niet noodzakelijk om programmatuur of iets dergelijks te instaleren op je tablet of PC. Je hoeft enkel op de link te klikken. Eenmaal in de webinaromgeving kun je je naam opgeven, maar je kunt er ook voor kiezen om anoniem deel te nemen. De deelnemers zullen niet in beeld zijn.