Vacature: Postdoc leefstijlonderzoek en zorginnovaties rondom de zwangerschap

15 mei 2023

Erasmus MC

Vacature: Postdoc leefstijlonderzoek en zorginnovaties rondom de zwangerschap

Je verbindt wetenschap, zorg en maatschappij door onderzoek, ontwikkeling en implementatie van leefstijlzorg rondom zwangerschap. Er is speciale aandacht voor kwetsbare patiënten en hun leefomgeving. 

Functie-inhoud

Voor het aandachtsgebied leefstijl en ‘blended’ zorginnovaties voor de periconceptionele periode tot en met de eerste 1000 dagen zijn wij op zoek naar een epidemioloog of arts in de positie van postdoc of UD. Je hebt affiniteit voor leefstijl- en voedingsonderzoek, ontwikkeling en  implementatie van zorginnovaties,en maatschappelijke gezondheid en gezondheidsongelijkheid voor de doelgroep paren met kinderwens, zwangeren en jonge gezinnen.

Als gemotiveerde epidemioloog/voedingsdeskundige/arts ben je proactief en ambitieus. Daarnaast kun je zelfstandig en in een multidisciplinair teamverband promovendi en masterstudenten begeleiden.
We streven naar een open en directe communicatie, waardoor samenwerking plezierig en efficient verloopt. Ook:

 • Kun je uitstekend samenwerken met onder andere de projectcoordinator en studenten.
 • Houd je je bezig met subsidie aanvragen schrijven.
 • Ambieer je een wetenschappelijke carriere met een eigen onderzoeksgroep en maatschappelijke impact.
 • Kun je goed omgaan met een diversiteit aan expertises en belangen.

Werkomgeving

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC in Rotterdam bestaat uit de subafdelingen Verloskunde en Foetale geneeskunde, en Voortplantingsgeneeskunde. Hier vinden patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek plaats.
Binnen de afdeling wordt vanuit het aandachtsgebied Periconceptie Epidemiologie sinds 2009 het open prospectieve Rotterdam Periconceptie cohort (Predict Studie) uitgevoerd. Daarnaast richt de afdeling zich op digitale zorginnovaties voor de patiënt met partner en zorgverleners. Hierbij ligt de focus op leefstijlzorg in combinatie met medische, sociale en mentale zorg-op-afstand.

Vanuit dit aandachtsgebied zijn verschillende effectieve e-health leefstijlcoachingsprogramma’s ontwikkeld, geïmplementeerd en bereikbaar onder andere via www.mijnleefstijlzorg.nl en de patiëntenreis app SlimmerGezond. In de vorm van ‘blended’ leefstijlzorg worden deze coachingsprogramma aangeboden aan de doelgroep. In dit kader is inmiddels een eerste dynamische digitale tweeling ontwikkeld en getest voor vroege levensloopzorg.

We werken hierin samen met de afdeling I&T en verschillende afdelingen van het Erasmus MC,TU Delft, en Erasmus Universiteit Rotterdam in het kader van de convergentie. Onlangs is een NWO KIC subsidie ontvangen voor het ontwikkelen van ‘Our Smart Family Buddy’. Dit is een 6-jarig project dat tot doel heeft om de leefstijl bij jonge gezinnen in achterstandswijken te verbeteren met een digitale zorginnovatie.

Hiervoor is een uitgebreid consortium samengesteld dat bestaat uit een brede range van wetenschappelijke disciplines van verschillende universiteiten. Denk hierbij aan verloskunde, kindergeneeskunde, industrieel ontwerp, gezondheidspsychologie, ethiek en kunstmatige intelligentie. Daarnaast ook organisaties uit beleid en praktijk die de doelgroep goed kennen (gemeente, scholen, kinderdagverblijven, jeugdgezondheidszorg) en bedrijven die ervaring hebben met het ontwerpen en programmeren van digitale innovaties voor de zorg.

 Profiel

Als epidemioloog/voedingsdeskundige/arts heb je kennis van de wetenschappelijke omgeving. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde universitaire opleiding.
 • Uitstekende vaardigheden in woord en geschrift van de Engelse en Nederlandse taal.
 • Talent voor planning, management en organisatievermogen.
 • Je bent betrouwbaar , grijpt kansen en werkt nauwkeurig en georganiseerd.

Wat bieden wij

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • De inschaling is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring in schaal 11 of schaal 12. Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.919,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur of een bruto maandsalaris van maximaal € 6.717,- (schaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Je kunt zowel fulltime als parttime werken. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk.
 • Een cao-salarisverhoging van 4% per november 2023.
 • Een 13e maand die we al in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Inlichtingen en solliciteren

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan! Solliciteren is zo gedaan via de sollicitatiebutton.

Inhoudelijke vragen over de vacature? Prof. dr. Régine PM Steegers-Theunissen, hoogleraar periconceptie epidemiologie, beantwoordt deze met plezier via 06 124 726 43.

Liever eerst een dag meelopen? Dat kan! Schakel met Ann Vanrolleghem, projectcoördinator, via 010 703 89 23 of a.vanrolleghem@erasmusmc.nl om deze dag in te plannen.