Vacature: Expert Osteoporose

15 oktober 2018
Vacature: Expert Osteoporose

Functieomschrijving Expert Osteoporose 1 à 2 dagen per week
Als expert ga je aan de slag binnen het projectteam Zinnige Zorg voor het ICD-10 domein Endocriene ziekten, voedings- en stofwisselingsstoornissen, specifiek op het onderwerp osteoporose. Dit onderwerp is geselecteerd door zorgpartijen, omdat er mogelijkheden zijn voor verbeteringen in het zorgtraject voor mensen met osteoporose. Binnen het project worden de knelpunten en verbetermogelijkheden onderzocht, wat zal leiden tot concrete verbeteracties. Het doel is verbetering van kwaliteit van zorg en vermijding van onnodige kosten.

Een Zinnige Zorg projectteam bestaat uit professionals met een zorginhoudelijke, business intelligence, epidemiologische, beleidsmatige en projectmanagement achtergrond. In dit team worden analyses en onderzoeken vormgegeven door het formuleren van vraagstellingen, het opzetten en begeleiden van onderzoeksopdrachten, het samenbrengen en verwerken van de resultaten in de analyse en rapporteren van de bevindingen.

Daarbij werk je met zorgverleners, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars samen om zo, vanuit het perspectief van de patiënt en het vakgebied, de zorgkwaliteit te verbeteren. Als expert ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor het komen tot concrete, door het veld gedragen verbeteringen in het zorgtraject voor mensen met osteoporose.

Functie-eisen
Je bent behandelend arts op het gebied van osteoporose. Je hebt ruime relevante praktijkervaring en kennis als behandelend arts van osteoporosepatiënten. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met het formuleren van complexe onderzoeksvragen en het begeleiden van wetenschappelijke onderzoek. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van osteoporose en kan deze vertalen naar Zinnige Zorg. Daarnaast ben je flexibel, resultaatgericht en kun je goed samenwerken.

Je beschikt over een relevant netwerk. Je bent besluitvaardig, kan goed analyseren, argumenteren en overtuigen, zowel mondeling als schriftelijk. Daarbij heb je de intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg.

Werken bij het Zorginstituut
Het Zorginstituut Nederland heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. ‘Goede zinnige zorg, niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk’ is het motto waar zowel de kwaliteit als betaalbaarheid van de zorg mee is gediend. Het programma Zinnige Zorg is een systematische doorlichting van zorg die uit het verzekerde basispakket wordt vergoed. Hierbij wordt per ICD-10 gebied intensief samengewerkt met betrokken partijen uit het veld om zo onnodige zorg op te sporen.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Kees de Ruig, Projectleider Zinnige Zorg, email: kruig@zinl.nl, tel: 06 1296 6470

Jacqueline Frankema, Medisch adviseur Zinnige Zorg, email: JFrankema@zinl.nl., tel: 06 5523 7328