Symposium 10 jaar anabolenpoli

11 februari 2020

Donderdag 26 maart 2020, 13:00-16:00 uur, Teylers museum, Haarlem

Symposium 10 jaar anabolenpoli

Op donderdagmiddag 26 maart 2020 tussen 1300 en 1600 zal een symposium plaatsvinden ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de anabolenpoli. Het speciale spreekuur voor (ex) gebruikers van anabole steroïden werd begin 2010 opgezet door internist-endocrinoloog Pim de Ronde en kreeg landelijke bekendheid als de ‘Anabolenpoli’. Op het symposium belichten verschillende sprekers de cultuur en evolutie van bodybuilding, de herkomst en kwaliteit van de gebruikte middelen alsmede de resultaten van de HAARLEM-studie. Deze studie, die oktober 2015 van start ging, heeft nadelige gezondheidseffecten van het gebruik van anabole steroïden onder 100 amateursporters in kaart gebracht.

Na ruime gelegenheid voor een discussie over harm reduction beleid binnen fitness, wordt afgesloten met een vooruitblik op het belang van de Anabolenpoli voor sporters, fitnessprofessionals en gezondheidsprofessionals en de mogelijkheden voor verder onderzoek.

Het symposium wordt georganiseerd door Spaarne Gasthuis en de Dopingautoriteit en vindt plaats in het Teylers museum in Haarlem. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt. Het symposium is gratis.

Wilt u zich inschrijven voor het symposium, dan kan dat bij Erik Duiven, hoofd educatie van de Dopingautoriteit.