Geaccrediteerde e-learning over ​​dieetmaatregelen bij erfelijke stofwisselingsziekten.

8 maart 2018

Deze praktische online nascholing wordt kosteloos aangeboden vanuit het AMC en is geaccrediteerd voor artsen en diëtisten.

Geaccrediteerde e-learning over ​​dieetmaatregelen bij erfelijke stofwisselingsziekten.

 

Erfelijke stofwisselingsziekten zijn aangeboren stoornissen in de eiwit-, vet-, koolhydraat- of energiestofwisseling. Een specifiek dieet is een essentieel onderdeel van de behandeling bij veel erfelijke stofwisselingsziekten.

Wat minder bekend is dat dit dieet levensreddend kan zijn wanneer correct, maar levensbedreigend wanneer deze niet of verkeerd wordt toegepast. In deze nascholing, volledig gebaseerd op casuïstiek en voorzien van achtergrond informatie, leert u de belangrijkste elementen van dieet en voeding bij verschillende erfelijke stofwisselingsziekten. Na afloop weet u welke dieetmaatregelen bij een aantal stofwisselingsziekten van belang zijn, en herkent u potentieel gevaarlijke situaties.

Voor wie is deze nascholing? Elke huisartspraktijk kent wel een patiënt met een stofwisselingsziekte, elk ziekenhuis kan een presentatie op de SEH krijgen. Een deel van de patiënten worden zwanger en weer anderen hebben een ontwikkelingsachterstand of een psychiatrisch beeld. Deze bijscholing is dan ook bedoeld voor alle huisartsen, internisten, gynaecologen, klinisch genetici, AVG artsen, psychiaters en diëtisten. En daarnaast natuurlijk voor alle andere zorgverleners met interesse in deze ziektebeelden.

De e-learning is ontwikkeld door: Gabor Linthorst (internist en hoofd epicurus AMC), Mirjam Langeveld (internist volwassenen met erfelijke stofwisselingsziekten AMC) en Corrie Timmer (diëtist met aandachtsgebied volwassenen met erfelijke stofwisselingsziekten AMC).

De e-learning wordt kosteloos aangeboden vanuit het AMC en is geaccrediteerd voor artsen en diëtisten. De link naar de pagina waar de e-learning gepubliceerd wordt is: http://zz-academie.nl/. Meer informatie over stofwisselingsziekten en de behandeling hiervan in het volwassen leven is te vinden op www.investof.nl.