Minisymposium: EDDDY’S

28 februari 2019

Een mini-symposium voorafgaand aan de promotie van Josine van der Heyden op 28 maart van 9.30 tot 14.30 u in het Novotel Brainpark Rotterdam

Minisymposium: EDDDY’S

Op donderdag 28 maart a.s. zal Josine van der Heyden haar proefschrift ‘Towards early risk stratification in children and adolescents with type 1 diabetes’ verdedigen.

Een van Josines stellingen is dat de eerste stappen naar deze complicaties al vroeg ontstaan en bij een deel van de kinderen zelfs binnen enkele jaren na de diagnose meetbaar zijn. Hoewel suboptimale glucoseregeling daarbij een belangrijke rol speelt, laten de gebruikte technieken voor het detecteren van die schade zien dat aanvullende factoren een grote rol spelen, wellicht vooral in deze vroege fase.

Graag nodigen we u uit voor een mini-symposium voorafgaand aan de promotie op 28 maart van 9.30 tot 14.30 u in het Novotel Brainpark Rotterdam. Daarbij zullen we de bevindingen van haar Josines proefschrift bespreken in een breder kader en met internationale sprekers. We verwachten dat deze kennis ons allen zal helpen naar betere uitkomsten voor mensen met type 1 diabetes, geheel in lijn met de missie van Diabeter: Naar een toekomst zonder complicaties door diabetes.

Voor het programma zal accreditatie worden aangevraagd bij NVK, NIV en EADV / V&VN.

Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u op de website of in deze uitnodiging (.pdf).