Gonaden & Groei Symposium. ‘One size fits all’?

5 april 2022

Inschrijving geopend!

Gonaden & Groei Symposium. ‘One size fits all’?

De NVE netwerken ‘Gonadale Endocrinologie’ en ‘Groei- en Ontwikkelingsstoornissen’ organiseren een gezamenlijke (LIVE !) nascholing op vrijdag 1 juli 2022.

De inschrijving voor het Gonaden & Groei Symposium is geopend. Schrijf u nu in via de NVE congreswebsite om zeker te zijn van een plaats.

Het ochtendprogramma focust op hypogonadisme.
Er wordt ingegaan op (valkuilen in) diagnostiek en de noodzaak tot ‘taylor-made’ behandeling bij bijzondere patiëntengroepen waaronder groei- en ontwikkelingsstoornissen zoals Klinefelter en Turner syndroom. Wat zijn de nieuwste richtlijnen op het gebied van puberteitsinductie? Met welke andere medicijnen interfereert testosteron- of oestrogeenbehandeling? En wat kunnen we leren van ervaringen met hormoonbehandeling in de transgenderzorg?

In de middag komt de interdisciplinaire samenwerking expliciet aan bod bij vragen over fertiliteit, cyclusregulatie en de overstap van kinderzorg naar volwassenzorg. Experts vanuit de (kinder)endocrinologie, urologie-andrologie, gynaecologie, klinische chemie, artsen voor verstandelijk gehandicapten en verpleegkundig specialisten belichten deze onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken op een interactieve manier. De dag wordt afgesloten met een gonaden-QUIZ die u niet wilt missen!

Zie voor meer informatie en inschrijving de NVE congreswebsite.