DESG V&VN Diabeteszorg Farmaco 2022

7 juli 2022

donderdag 10 november 2022 | INSCHRIJVING GEOPEND!

Op donderdag 10 november 2022 vindt de cursusdag DESG V&VN Diabeteszorg Farmaco plaats. Schrijf je snel in, er zijn nog een paar plekken beschikbaar .

Wegens succes wordt de welbekende DESG V&VN Diabeteszorg Farmacotherapiescholing, geheel in nieuwe stijl, herhaald. Na het volgen van een geactualiseerde e-learning kun je in een dagdeel met live casuïstiek jouw farmacologische kennis weer helemaal opfrissen. De nascholing is bedoeld voor voorschrijfbevoegde diabetesverpleegkundigen en is ontwikkeld door DESG
(Diabetes Education Study Group), V&VN Diabeteszorg en NVE-Academy (Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie). Om deel te kunnen nemen aan de nascholingsmiddag moet je eerst een e-learning hebben gevolgd, het liefst ruim voordat de cursusdag plaatsvindt.

De nascholing bevat een goede mix van herhaling van farmacotherapie, bloedglucoseregulerende medicatie, maar ook aandacht voor kennis van frequent gebruikte nevenmedicatie (ook al is men niet bevoegd deze medicatie zelf voor te schrijven) en juridische aspecten van voorschrijfbevoegdheid.

De e-learning bestaat uit kernzaken van farmacotherapie, (nieuwe) diabetesmedicatie, cardiovasculair risicomanagement (o.a. lipidenverlagende medicatie en antihypertensiva) en jurdische zaken. De e-learning is bestemd voor voorschrijfbevoegde diabetesverpleegkundigen (dvk’s).

Programma cursusdag:

  • In een dagdeel wordt besproken hoe je de kennis die je hebt opgedaan in de e-learning, kunt toepassen bij jouw patiënten aan de hand van casuïstiek die door de cursisten is ingebracht.
  • Deze middag wordt begeleid door internist-endocrinoloog Nel Duiijvenstijn, apotheker Prem Adhien en diabetesverpleegkundige.

Zie de NVE congreswebsite voor meer informatie en om in te schrijven voor de cursusdag op 10 november 2022.