Vacature: Internist Obstetric Medicine

15 november 2021

Erasmus MC, afdeling Interne Geneeskunde

Vacature: Internist Obstetric Medicine

Binnen de sector Farmacologie, Vasculaire en Metabole Ziekten, van de afdeling Inwendige Geneeskunde komt per direct een positie beschikbaar voor een full-time (40 – 48 uur per week) internist met als aandachtsgebied Obstetric Medicine.

Functie-inhoud

Wij zijn op zoek naar een internist Endocrinoloog en/of Vasculaire Geneeskunde met affiniteit of zelfs expertise op het gebied van zwangerschap gerelateerde aandoeningen zoals zwangerschapsdiabetes, hypertensieve aandoeningen zoals zwangerschapshypertensie, pre-eclampsie en HELLP syndroom, trombose en schildklieraandoeningen in de zwangerschap.

Bij deze positie is er een intensieve samenwerking met gynaecologen en diverse andere specialisten, bijvoorbeeld in het kader van een patiënt met een antifosfolipidensyndroom, acute fatty liver of pregnancy of zwangerschapscholestase. Actueel komt daar ook bij de zwangere vrouw met een ernstig beloop van een Covid-19 infectie.

Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De sector Farmacologie, Vasculair en Metabole Ziekten bestaat uit 9 internisten (Vasculaire, Endocrinologie, en Metabole Ziekten). Binnen de sector zijn 3 internisten gespecialiseerd in metabole ziekten en 6 in vasculaire geneeskunde met als specifieke aandachtsgebieden erfelijke dyslipidemie, therapie resistente hypertensie, complexe diabetes en Obstetric Medicine. Alle stafleden combineren patiëntenzorg met onderzoek en onderwijs en ook van de internist Obstetric Medicine wordt verwacht onderzoek te initiëren en te ondersteunen.

Er zal nauw worden samengewerkt met het Moeder Kind Centrum waar optimale zorg wordt geleverd voor moeder en kind vanaf preconceptie tot in het kraambed en zelfs op lange termijn. Speciale focus ligt op de zwangere vrouw met chronische aandoeningen en ernstige pathologie. De afdeling is zowel op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs als onderzoek nationaal en internationaal toonaangevend.

Profiel

Om voor deze functie in aanmerking te komen voldoet u aan het onderstaand profiel:

  • BIG-geregistreerd internist,
  • Affiniteit en interesse in de zwangere patiënt,
  • Teamspeler die met verschillende disciplines kan samenwerken,
  • Aantoonbare expertise in de gebieden diabetes, hypertensie, trombose en schildklieraandoeningen zoals vasculaire geneeskunde, endocrinologie of een ander gelieerd aandachtgebied,
  • Ambitie om in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs een nationaal en internationaal toonaangevende positie in te nemen.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

  • Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij wederzijdse tevredenheid.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 11.933,- (schaal UMS) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar u na werktijd aan uw conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Janneke Langendonk, internist en sectorhoofd sector Farmacologie, Vasculaire en Metabole Ziekten, telefoon:
06 500 335 89.

Er is een mogelijkheid om per directe ingang op vrijwillige basis ervaring op te doen bij de polikliniek Obstetric Medicine onder begeleiding van onze internist specialist Obstetric Medicine. Indien hiervoor interesse bestaat, kunt u contact opnemen met mw. Edith Padberg, telefoon:
06 500 320 22.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure staat Jeanette dos Santos Gomes, recruiter, u graag te woord via: 06 500 310 07.

U kunt solliciteren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.
Sluitingsdatum: 24 november 2021.