Persbericht

Datum: 
dinsdag, 28 november, 2017

Nationaal Hormoongala wil gezondheid van kinderen verbeteren

Nieuwegein, 24 november 2017 - Om de gezondheidszorg voor vooral kinderen met hormoonziekten te verbeteren, organiseert de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE) op 11 december 2017 in Nieuwegein het Nationale Hormoongala, waaraan veel bekende Nederlandse artiesten belangeloos meewerken.

Tijdens dit evenement vraagt de NVE aandacht voor de miljoenen landgenoten, die aan hormoonziekten lijden. De bekendste hiervan zijn diabetes en schildklierziekten, maar er zijn veel meer hormoonziekten, zoals een teveel aan stresshormoon, groeihormoon of testosteron óf juist een tekort aan deze hormonen.

Volgens de NVE ervaren miljoenen landgenoten een lagere kwaliteit van leven omdat ze vanwege hun hormoonziekte stuiten op onbegrip van hun omgeving. Tijdens het Nationaal Hormoongala op 11 december 2017 in Nieuwegein wil de NVE door middel van infotainment duidelijk maken hoe hormoonziekten het leven van mensen kunnen beïnvloeden.

Onderdeel van het gala is een veiling, waarvan de opbrengst speciaal bedoeld is om de zorg voor kinderen met hormoonziekten te verbeteren.

Aan het Nationaal Hormoongala werken veel bekende Nederlanders belangeloos mee, waaronder Gordon, Bas van de Goor, Vera Koedooder, Marjolein Heijltjes, Francine Oomen, Anky van Grunsven en Toren C.

Tijdens het gala viert de NVE ook het 70-jarig bestaan. De vereniging is in 1947 opgericht met als doel de werking van hormonen te bestuderen en deze kennis toe te passen. Als zodanig vormt de NVE een spilfunctie binnen het gehele spectrum van de endocrinologie/hormoonziekten.

Meer informatie over het gala vindt u op www.nve.nl/hormoongala.

 

Journalisten kunnen voor nadere achtergronden contact opnemen met:  Marije Wiegerinck,  info@nve.nl of 085 – 1300729.